MA2024.05.13.
campus-fesztivál-2019

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

Fesztiválon is biztonságban

Lassan véget ér a szünidő, azonban fontos a fesztiválok látogatása során fenyegető veszélyforrások ismerete, megelőzése.
A szervezők rendelkeznek olyan ismeretekkel és rutinnal valamennyi hazai és külföldi fesztiválon egyaránt, hogy bármilyen váratlan helyzet esetén gyorsan ki tudják vezetni a bulizókat a helyszínről. A menekülési útvonalakról táblák és információs pontok is tájékoztatnak. De a modern technika segítségével többméteres kivetítőkön is nyomon követhető, hogy baj esetén merre kell venni az irányt.
A szervezői stáb folyamatos kapcsolatban áll a meteorológiai szolgálattal a rendezvény teljes ideje alatt, így amint egy szupercella vagy hevesebb széllökés közelít, rögtön tudják értesíteni a helyszínen tartózkodókat. Amennyiben indokolt, a koncerteket és egyéb szórakoztató programokat leállíthatják.
Ha a nyári zápor azonban a buli kellős közepén csap le, akkor érdemes a következő szabályokat betartani:
– Ne meneküljenek fa alá! Nemcsak a villám csaphat bele a fákba, egy hevesebb széllökés nagyobb ágakat is letörhet!
– Ne haladjanak a kifelé áramló tömeggel szemben!
– Az esernyő nem a megfelelő megoldás! Fesztiválra nem véletlen nem szabad bevinni. Az amúgy praktikus eszköz ilyen környezetben komoly balesetet okozhat!
– A backstage és a színpad környéke sem biztonságos! Hiába rögzítenek a technikusok mindent a lehető legnagyobb szakértelemmel, a súlyosabb fém-, és egyéb anyagból készült szerkezetek kilazulhatnak és leeshetnek!
– A sátor csak abban az esetben biztonságos, ha szélvédett, árnyékos helyre, de ugyanakkor nem egy óriási fa közelében lett felállítva. Sajnos okozott már tragédiát sátorozóra leszakadó faág magyarországi fesztiválon is!
– Ami a legfontosabb:
 

VÉSZHELYZETBEN BE KELL TARTANI A HATÓSÁGOK ÉS A BIZTONSÁGI SZEMÉLYZET UTASÍTÁSAIT!
 

Képek: INTERNET

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY
K E C S K E M É T

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146
e-mail: elbir@bacs.police.hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

Vélemény, hozzászólás?