MA2024.05.18.
_DSC0649

KÖMPÖC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

TOP-3.2.1-15-BK1-2016-00025 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE – KÖMPÖC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Projektzárás

Kömpöc Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15-BK1 – Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 31 945 604 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a település polgármesteri hivatalának energiatakarékos és költséghatékony működtetési feltételei valósultak meg.

A korszerűsítés elsődleges célja az intézmény hőmegtartó képességének növelése volt, melynek érdekében az épület 25 cm-es födémszigetelést és 16 cm-es homlokzati szigetelést kapott. A korszerűtlen nyílászárókat újra, a régi, vegyes tüzelésű kazánt kondenzációs energiatermelő rendszerre cserélték ki. Kiépült egy napelemes rendszer is, mely környezetbarát módon, megújuló energiaforrásból táplálkozva tudja az intézmény villamosenergia fogyasztását a jövőben csökkenteni. A fejlesztés keretében egy speciális bejárat és mosdó kialakításával az épület akadálymentesítése is elkészült.  

A polgármesteri hivatal épületének felújítása pontosan illeszkedik a település fejlesztési stratégiájába. Cél, hogy néhány éven belül minden önkormányzati tulajdonban lévő épületet a kor elvárásainak megfelelően modernizálni lehessen. A fejlesztéssorozat következő lépése a Művelődési Ház, valamint az Ifjúsági- és Nyugdíjas Egyesület épületének korszerűsítése lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?