MA2024.05.13.
Állásajánlatok

Tájékoztató

Új mobilapp segíti a kormányablakos ügyintézést

Az új telefonos „Kormányablak” nevű alkalmazást az Apple Store és a Google Play áruházból is ingyenesen le lehet tölteni.

Az applikáció térképen jeleníti meg az ország valamennyi kormányablakát, s tájékoztatja a felhasználót arról, hogy az adott ügytípust mennyi idő alatt tudja elintézni a hozzá közel eső kormányablakban, így kiválaszthatja, hogy adott ügytípusban melyik kormányablakhoz érdemes fordulnia.

Például egy személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézést az egyik közeli kormányablakban 10 perc alatt lehetne elintézni, míg ugyanez egy másik közeli kormányablakban 24 percbe telne.

Ebben az alkalmazásban szinte minden ügytípust ki lehet választani, például gépjármű-ügyintézések esetén a térkép az ország döntő többségében zöld jelzést mutat, vagyis ezt az ügytípust 15 percen belül el lehet végezni a legtöbb kormányablakban. A leterheltségtől függően az alkalmazás narancssárga, illetve piros színnel jelöli, ha a várakozási idő hosszabb.

Az alkalmazáson keresztül nem azt látja az állampolgár, hogy hányan várakoznak az adott ügyintézésre előtte, hanem azt, hogy neki mennyi időt kell várnia, hogy sorra kerüljön. A rendszer figyeli, hogy melyik kormányablakról, milyen ügytípusról van szó, vannak-e foglalt időpontok az adott ügytípusra, hány ügyintéző dolgozik az adott ügytípuson és mennyi az ügyintéző átlagos ügyintézési ideje, majd ennek megfelelően kalkulálja a várakozási időt.

Ez az alkalmazás 1.0-ás verziója, vagyis lesznek további fejlesztéseik is: jövőre meg fogják tudni oldani azt, hogy az alkalmazáson keresztül rögtön sorszámot is lehessen húzni. Így ha a felhasználó bemegy a kormányablakba, a sorszáma rögtön fel is villanna a képernyőn és azonnal megkezdhetné az ügyintézést, mivel a program azt is kiszámolná, hogy mennyi idő alatt jut el a kormányablakba.

 

Vélemény, hozzászólás?