MA2024.05.13.
Állásajánlatok

Tájékoztató

Erkölcsi bizonyítvány igénylése a Kormányablakban

2020. január 1-jével bevezetésre kerül az „Ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztése” elnevezésű projekt egyik eleme a „Kormányablak ügykörök fejlesztése”. Ennek keretében készült el a „Hatósági erkölcsi bizonyítvány közvetlen igénylése kormányablakokban” fejlesztés, röviden az Erkölcsi bizonyítvány Applikáció, azaz EAP, egy kormányablakokban elérhető online ügyintézői felület, amely lehetővé teszi a hatósági erkölcsi bizonyítvány iránti kérelmek befogadását.

Az EAP segítségével az arra jogosult kormányablak ügyintézők elindíthatják az erkölcsi bizonyítvány kérelmezést. A rendszer az ügyintézők számára egy böngészőben elérhető webes alkalmazásként működik.

A folyamatban először az ügyfél azonosítása történik meg, majd az igénylés összeállítása, nyomtatása és véglegesítése. A rendszer BM által biztosított szolgáltatást használ az ügyfél azonosítása és a kérelem benyújtása során, majd az igénylőlapot kinyomtatja, amelyet a kérelmezőnek alá kell írnia. A folyamat eredményeképp a BM adatbázisába bekerül a kérelem, ahol megtörténhet annak feldolgozása.

A projektelem kiemelt célja, hogy az állampolgárok egy helyen, egyszerűen és lehetőség szerint egy lépésben intézhessék ügyeiket.

 

Vélemény, hozzászólás?