MA2024.05.10.

HVB ülésről cikk

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Kiskunmajsai Járási Hivatal

 

Megtartotta ez évi őszi ülését a

Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság

 

A Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság – melynek legfontosabb feladata a járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását – ez évi őszi ülését 2019. november 22-én tartotta.

Az ülésen a Bizottság tagjai és meghívottai megtárgyalták a HVB Elnökének beszámolóját a két ülés között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, valamint elfogadásra került a HVB 2020. évi Feladat- és Pénzügyi Terve.

Napirenden szerepelt a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés kapcsán Csillag Tamás tű. százados, a HVB katasztrófavédelmi-elnökhelyettesének előterjesztése, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskunhalasi Mérnökségétől Szabó Zoltán mérnökség-vezető tájékoztatója az országos közúthálózat téli út- és híd üzemeltetéséről.

A aktuális katasztrófavédelmi feladatokról szóló tájékoztatót Csillag Tamás tű. százados, a HVB katasztrófavédelmi-elnökhelyettese, valamint az aktuális honvédelmi igazgatási feladatokról szóló tájékoztatót Juhász Imre t. alezredes, a HVB honvédelmi elnökhelyettese terjesztette a Bizottság elé.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetője, Dr. Balogh Emese Petra tiszti főorvos asszony a humán járványok elemzéséről, prognosztizálásról, a védekezésre vonatkozó felkészülés végrehajtásának értékeléséről bocsátott tájékoztatót a Bizottság elé.

Végül a Kiskunmajsai Rendőrőrs rendőr őrnagy – rendészeti alosztályvezetője tartott beszámolót a járás közbiztonsági helyzetéről.

 

dr. Kiss Melinda

HVB elnök

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunmajsai Járási Hivatal

6120 Kiskunmajsa, Bajcsy-Zsilinszky u. 10.

Telefon: 77/795-255, Fax: 77/795-151, E-mail: kiskunmajsa@bacs.gov.hu HK: JH03KMAJSA, KRIDKÓD: 618471136

 

 

Vélemény, hozzászólás?