MA2024.05.13.
products-130303

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

Az épülő házat is védeni kell!

A lakásépítési kedv növekedésével a tolvajoknak is feltűnt a sok épülő, félkész ház, az ott tárolt beépítésre váró anyag, szerelvény, a kivitelezéshez használt eszközök, gépek, kéziszerszámok.
Szükséges az ingatlantulajdonosok, az építőipari vállalkozók részéről a vagyonbiztonságot szem előtt tartó gondolkodás, gondoskodás, hiszen ezek a bűncselekmények is megelőzhetők:
– Lehetőség szerint az építkezés területét kerítéssel vegyék körbe. Munkaidőn kívül zárják a telket.
– Szereltessenek fel a területet bevilágító mozgásérzékelős reflektorokat. Napelemes fényvetők is beszerezhetők, melyhez elektromos hálózat sem szükséges.
– Mérlegeljék annak lehetőségét, hogy éjszakára élőerős őrzéssel óvják értékeiket.
– Ideiglenes riasztórendszer kiépítésére is van mód. Keressenek olyan vagyonvédelmi vállalkozást, amely ideiglenes eszközöket is szerel, illetve vonuló szolgálattal rendelkezik, vagy van kapcsolatban.
– Keressék a kapcsolatot a helyi polgárőrséggel a sűrűbb járőrözés érdekében. E módon szintén távol lehet tartani a bűnözőket.
– Lehetőség szerint a kivitelező eszközeit is zárják el munkaidőn túl; épületben, konténerben, illetve csak a szükséges eszközök legyenek a területen.
– A víz-, villanyóraszekrényeket, szivattyú-, vízóra aknákat is zárják.
– Lehetőség szerint csak az aktuálisan szükséges építőanyagokat tárolják a helyszínen.
– Az épület gépészeti szerelvényezését lehetőség szerint a nyílászárók beépítését követő időre tervezzék, legyen zárható az ingatlan.

Képek: INTERNET

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY
K E C S K E M É T

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146
e-mail: elbir@bacs.police.hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

 

Vélemény, hozzászólás?