MA2024.05.12.
t0224-kistersegi-disznovagas-jaszszentlaszlo-tk-_2

A kömpöci hurka és a pörkölt bizonyult a legjobbnak

A Kiskunmajsa járás települései részére második alaklommal rendezték meg a jászszentlászlói piactéren az Ízig-vérig disznótor elenevezésű rendezvényt. Szank meghívására az erdélyi testvértelepülés is részt vett a vigasságon és az ottani szokásaikat elevenítették fel. A nagygalambfalviak fenyőgyantás szalmával pörzsölték a disznót és csomborral ízesítették a sült vért. A Mongóliai nagykövetet különösen a húsfeldolgozás és a kolbászkészítés folyamata érdekelte. Az eredményhirdetéskor a legjobb étel és csapat kategoriában díjaztak a  zsűri tagok. A házigazdák kapták a legfinomabb májas ételért járó oklevelet, Móricgát a hagymás vérért, Csólyospálos a töltött káposztáért, Kömpöc a hurka és a disznó pörköltért, Szank pedig a kolbászdíjat vehette át. A nagygalambfalviak a tepertőért és húsgombócos csorba levesért vehették át az oklevelet. Móricgát nyerte el a legjobb csapatnak járó díjat. A nap végén Nagy András jászszentlászlói polgármester mondott köszönetet a résztvevőknek. Jövő év februárjában Csólyospálos lesz a disznótor házigazdája. 

További képek megtekinthetőek itt: 

Pálinka, pörzsölés, pecsenye: kistérségi disznótor képekben

 

Vélemény, hozzászólás?