MA2024.05.10.
_1090147

Átadták a kömpöci iskolának is az Alpha 1 PRO típusú robotot

December 6-án Kiskunfélegyházi térség 24 település 38 iskolájának adták át a programozható robotot. Az Alpha 1 PRO nem csupán egy technikai csúcsteljesítmény, de elgondolkodtató, szórakoztató találmány, amely oktatási célra is kiválóan alkalmazható. 

 

– A tudás hatalom, az ismeretek nélküli ember pedig kiszolgáltatott. Ezért pedagógusként, apaként és nagyapaként is tudom, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalok tudása minél színvonalasabb legyen. Ehhez pedig lehetőségek, eszközök kellenek – mondta a robotok ünnepélyes átadásán Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a kezdeményezés kitalálója.

Az átadási ünnepségen elhangzott: a robotokat annak a jótékonysági vacsorának a bevételéből vásárolták, amelyet a közelmúltban rendeztek a Lakitelek Népfőiskola Lakodalmas Házában Szent Márton napjának hagyományához visszanyúlva. A jótékonysági esemény célja az volt, hogy Kiskunfélegyháza és környéke valamennyi általános- és középiskolája rendelkezhessen egy-egy olyan robottal, amely a mai fiatalság számára újszerű ismereteket ad a robotika világában. Az adományozóknak köszönhetően tehát Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Móricgát, Nyárlőrinc, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár, Tiszaug települések iskolái vehettek át egy-egy robotot. Ugyanakkor Lezsák Sándor azt is bejelentette, hogy az összegyűlt támogatásokból arra is futja, hogy a Lakitelek Népfőiskola Neumann János Kollégiumot indítson, melynek keretében a fiatalok negyedévente a csúcstechnológiákkal ismerkedhetnek.

– A robotok elterjedése megállíthatatlan. Egyre gyorsabban gyűrűznek be a hétköznapi életünkbe. De nem kell megijednünk tőlük, hanem az előnyüket kell kihasználni. Ám, ahhoz, hogy a mai fiatalok megfeleljenek a jövő kihívásainak, nyitottá kell válniuk az informatika iránt. Ebben segítenek ezek a robotok, melyek programozásának csak a diákok kreativitása szab határt – mondta a robotok bemutatásán Orbán Szabolcs a robotokat forgalmazó cég képviselője.

Forrás:baon.hu

Vélemény, hozzászólás?