MA2024.05.12.
kizsakmanyolas-500x261

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

FELHÍVÁS
Plakátok elkészítésére

Mi jut eszedbe a kizsákmányolásról?

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodája plakátversenyt hirdet középiskolás diákoknak a kizsákmányolás témakörében. Mivel magyar nők és férfiak egyaránt áldozatai a munka és szexuális célú kizsákmányolásnak Magyarországon és külföldön is, a projekt és a plakátverseny célja a magyar társadalom figyelmének felkeltése, tudatosság növelése és ezáltal az áldozattá válás megelőzése. Amennyiben szeretnél többet megtudni a kizsákmányolásról, nézd meg a következő filmet: Viktória – A zürichi expressz vagy látogass el erre az oldalra.

Jelentkezéshez szükséges információk
Téma: A felhívás keretében várunk minden olyan pályamunkát, ami a munka célú vagy szexuális célú kizsákmányolás témáját dolgozza fel.

Formátum: A művek kézzel, illetve digitális formában is készülhetnek, legalább A3-as méretben. A pályaművek benyújtását digitális formában nem tudjuk elfogadni, minden pályaműnek fizikailag kiállítható plakátként kell beérkeznie.

Ki jelentkezhet? A felhívásra középiskolás diákok munkáit várjuk. Egy diák egyszerre több pályamunkát is benyújthat. Egy pályamunkát egyszerre több diák is készíthet és közösen beadhat.

Beadás: A pályaműveket egyedi címmel, az alkotó nevével, korával és iskolája nevének feltüntetésével kérjük benyújtani 2018. április 25-én (szerda) déli 12 óráig. A munkák benyújtására postai úton, illetve személyesen van lehetőség, hétköznap 9:30 és 17:30 között az IOM Budapest irodájában. A cím: IOM Budapest, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 8. A küldeményen kérjük feltüntetni a „plakátverseny” jeligét.

A legjobb alkotásokat a kampány keretében megvalósuló rendezvényeken kiállítjuk, megjelenítjük a kampány weboldalán és egyéb tájékoztató anyagain, illetve az IOM Budapest Facebook oldalán és weboldalán is feltüntetjük.

Járulj Te is hozzá ahhoz, hogy minél többen tudjanak a kizsákmányolás jelenségéről!

A verseny az IOM „BBA-5.4.4 Tudj róla! Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” tárgyú figyelemfelhívó projektje keretében kerül meghirdetésre, amelyet az EU Belső Biztonsági Alap és Magyarország Belügyminisztériuma finanszíroz.

Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM)
Falk Miksa utca 8. • H-1055 Budapest • Hungary
Tel: +36.1.472 25 00 • Fax: +36.1.472 25 03 • E-mail: iombudapest@iom.int
Internet: http://www.iom.hu

 

Vélemény, hozzászólás?