MA2024.05.14.
photo

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

Házőrző

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) támogatásával kifejlesztésre került az a korszerű mobiltechnológiai alkalmazás, mely a „HázŐrző”, nevet kapta, és amely mostanra mindenki számára elérhető és letölthető.
– A mobil applikáció célja, hogy a vagyonvédelem területén inspirációt és egyben segítséget nyújtson az állampolgárok számára otthonaik önerőből történő biztonságosabbá tételéhez.
– Lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó néhány perc alatt képet kaphasson házának, lakásának biztonsági szintjéről, illetve javaslatokat kap arra, hogyan tudná azt javítani, a kritikus pontokat biztonságosabbá tenni.
– Az alkalmazás használata során egy rövid tesztsor kitöltésével felmérhető az otthonuk biztonsága az ablakoktól a kerítésig. Százalékos eredmény születik arról, vajon mennyire védett otthonuk, és megtudhatják azt is, mit tehetnek annak érdekében, hogy ezt az eredményt javítsák.
– Az applikáció az itt lévő marker (QR kód) segítségével megeleveníti egy lakóház környezetét, melyet egy virtuális betörő igyekszik feltérképezni a lehetséges behatolási pontok feltárása érdekében.
– Az applikáció használója virtuálisan az illetéktelen behatolóval tarthat, és „testközelből” tapasztalhatja, milyen tényezők teszik kockázatossá egy otthon biztonságát.
– Az applikáció népszerűsítéseként, Hajós András főszereplésével elkészült egy 60 mp-es spot „HázŐrző, a betörő szving” címmel, mely vagyonvédelmi ismereteket közvetít élményszerűen befogadható, és egyben meghökkentő formában. A spot, a célcsoport elérhetőségére fókuszálva alkalmas a korszerű tömegkommunikációs eszközök, internetes, vagy televíziós felületen történő megjelenítésre is. https://www.youtube.com/watch?v=IvuegggFCAw

Forrás: Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Képek: internet

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY
K E C S K E M É T

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146
e-mail: elbir@bacs.police.hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

Vélemény, hozzászólás?