MA2024.05.10.

Sajtóanyag

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 Kiskunmajsai Járási Hivatala

        

 

 

 

Tisztelt Választópolgárok!

2016. október 2-án (vasárnap) országos népszavazás lesz, mely során dönthetünk a kényszerbetelepítés mellett és ellen. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a népszavazás nem pártpolitikai kérdés, hanem a demokrácia azon eszköze, amikor a választópolgárok közvetlenül, maguk dönthetnek országunk jövőjét érintő kérdésben. Október 2-i döntésünk országunk, sőt városaink, falvaink életét is meghatározza. Ezt jelenleg főként a határ menti települések lakói érzik igazán, akik valóban szembesülnek a migráció hatásaival, de a mi járásunk települései is közel vannak. A hivatalunk kollégái is teljesítettek szolgálatot a tompai határátkelőnél és maguk is látták a valós helyzetet közvetlen közelből. Fontos, hogy a népszavazással nem csak önmagunk, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk egyaránt. Tapasztalataim alapján, sokan kijelentik, hogy nem mennek el szavazni. Sokan még mindig nem tudják, hogy a népszavazás tekintetében a legrosszabb döntés, ha otthon maradnak, mivel a távolmaradás egyetlen következménye az érvénytelenség, mely értelmében hiába vesz részt a választópolgárok akár 49%-a szavazáson, az ő akaratuk nem érvényesíthető. Tehát ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, a választópolgárok több, mint a felének szavaznia kell, ami több, mint 4 millió fő. Higgyék el ez hatalmas szám, mely valóban csak akkor teljesíthető, ha mindenki rászán pár percet és részt vesz a népszavazáson.

Fontos, hogy október 2-án 6.00-19.00 óráig az értesítőben megjelölt szavazóhelységben, csak személyesen lehet szavazni. A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel is szavazhat, de ezen kérését szeptember 30-án 16 óráig kell kérnie a valasztas.hu oldalon, vagy levélben vagy személyesen a helyi választási irodától (jegyző). Aki egészségi állapota miatt nem tud megjelenni a szavazóhelységben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be szeptember 30-án (a választást megelőző pénteken) 16 óráig a választási irodához (jegyző) vagy a szavazás napján 15 óráig a szavazóköréhez, melynek tartalmaznia kell személyes adatait, valamint az igénylés indokát és aláírását.

A szavazásra feltétlen hozzák magukkal érvényes, arcképes, személyazonosításra alkalmas okmányukat (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány), valamint lakcímkártyájukat. Kérjük Önöket, hogy már most győződjenek meg okmányaik érvényességéről és amennyiben lejárt, minél hamarabb jelenjenek meg Járási hivatalunk Kormányablakában a pótlás érdekében. A személyi igazolvány és lakcímkártya igénylése lejárat esetén teljesen ingyenes. Mi állunk rendelkezésükre.

A népszavazás tekintetében az egyetlen kérésem, hogy menjenek el szavazni, hisz a döntésünk meghatározza közösségeink, családjaink és kultúránk jövőjét, mindazt, ami valóban magyarrá tesz bennünket és amire méltán lehetünk büszkék. Legyenek ránk büszkék gyermekeink és unokáink is.

 

 

Tisztelettel:

dr. Kiss Melinda

hivatalvezető

Vélemény, hozzászólás?