MA2024.05.20.

elhelyezkedési juttatás

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Kiskunmajsai Járási Hivatala

 

Januártól jön az elhelyezkedési juttatás

Elhelyezkedési juttatásban részesülhetnek 2016. január 1-től azok a közfoglalkoztatottak, akik sikeresen el tudnak helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon. A kormányrendelet alapján aki közfoglalkoztatotti jogviszonya alatt munkát talál, az a közfoglalkoztatási szerződése még hátralévő idejére járó támogatási részt a munkabére mellé megkapja juttatás formájában. 

Elhelyezkedési juttatás feltételei az alábbiak:

a)      legalább egy hónapja fennálló közfoglalkoztatási jogviszonya a kérelem benyújtását megelőző 30 napon belül azért szűnt meg, mert határozatlan idejű vagy legalább egy évre szóló határozott idejű munkaviszonyt létesített a nyílt munkaerőpiacon és

b)      aki a kérelem benyújtását megelőző két éven belül legalább 180 napig közfoglalkoztatási jogviszonyban állt.

c)      a létesített  munkaviszonyban a munkaidő eléri a legalább napi hat, megváltozott munkaképességű személy esetében a legalább napi négy órát, és a munkaviszony – legalább olyan időtartamig – folyamatosan fennáll, ameddig a közfoglalkoztatási jogviszony munkaviszony létesítése hiányában fennállt volna.

A munkaviszony fennállását a munkaadónak havonta igazolnia kell.

Az elhelyezkedési juttatás összege megegyezik a foglalkoztatást helyettesítő támogatásnak, a közfoglalkoztatási jogviszony megszűnését követő naptól addig az időpontig tartó időtartamra számított összegével, ameddig a közfoglalkoztatási jogviszony – munkaviszony létesítése hiányában – fennállt volna.

dr. Kiss Melinda

járási hivatalvezető

Vélemény, hozzászólás?