MA2024.05.13.

Egyéni Gazdaságok Összeírása

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH)  rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre “Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2022” elnevezéssel. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.

Valamennyi adatszolgáltató számára biztosítják az online önkitöltési lehetőséget 2022. november 14. és november  25. között, amely időszak alatt az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton kapnak névre szóló tájékoztatást az érintettek. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2022. november 26. és december 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírók végzik, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az állami tulajdonú  Statek Kft. felett a tulajdonosi jogokat a KSH elnöke gyakorolja.

 A korábbi gyakorlatnak megfelelően ennél az összeírásnál  is szorgalmazzák az internetes kitöltést, ami az adatszolgáltatás gyors és kényelmes módja, továbbá a személyes kikérdezés mellett lehetővé teszik a telefonos kikérdezést is az összeírók számára.

A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A felvétel részleteiről a

https://www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

A felvétellel kapcsolatos kérdés esetén ingyenesen hívható 80/200–766 szám, amelyen (a 2-es gomb, majd a 2219-s OSAP-szám megadását követően) készséggel adnak további tájékoztatást. KSH által kiadott tájékoztatás szerint közölt információ